
MS «Astrid-Marie»
Båtservice Verft AS i Mandal overleverte sitt byggenr. 690, en kombinert snurper/tråler, til Leif Johansson & Co, Rörö, den 22. august. Båten er et NVC-Design, og skroget er bygget ved Finomar i Sczcecin i Polen.
Denne artikkelen er tre år eller eldre.
M/S «Astrid-Marie» er bygget med to gjennomgående dekk og har bulbbaug og tverrhekk. RSW tankene rommer 480 m3. Tråldekk og maskinrom er plassert akterut, og overbygget og styrehuset fra midtskips og akterover. Båten skal for det meste operere i Östersjöen, Nordsjøen og Barentshavet. Fartøyet er innredet for en besetning på 10 personer og har følgende
Hoveddata:
Lengde o.a..............................38,60 m
Lengde p.p .............................33,22 m
Bredde største .......................10,00 m
Kapasiteter: brennoljetanker 160 m3 og ferskvanntanker 19 m3. GT er 599. Båten er klasset i DNV ✠1A1 Ice 1C Fishing Vessel, S, satisfies E0 regulations.
Dekk/innredning
Det hydrauliske dekksmaskineriet er levert av Rapp Hydema. Vacuumpumpeanlegget av type HT 3000 kommer fra MMC Vectura. Dekkskranene, plassert på hoveddekk og akter på fartøyet, er levert av SM Triplex, mens anker og kjetting er levert av Fossen Shipping. Trålblokker er fra Karmøy Winch, mens trålutstyret er supplert av rederiet. Vinduer er levert av Marine Aluminium, Norac har levert utvendige dører og Libra plastdørene. Lanterner er fra Tranberg, lyskastere av merke Seematz og belysning er fra Glamox og Høvik Lys.
Zodiac redningsflåter er levert av Rörö Marin. Jotun er malingsleverandør, mens malings- og sandblåsningsarbeidene er utført av Tor Fasseland AS.
Haugland Miljø Innredning har forestått innredningen, der Fibo paneler er benyttet på skott og Danacoustic oppunder dekk. Jets Vacuum har levert toalettsystem, Miele vaskeriutstyr og Beha bysseovn til nybygget. Sønnico Installasjon har vært el. teknisk konsulent og har utført elektriske installasjoner, inkludert bygging av startere, mens Sønnico Egersund har montert hovedtavlen.
Maskineri
Som fremdriftsmaskineri er det installert en Wärtsilä 8L26A dieselmotor som via et Wärtsilä reduksjonsgear type SCV-62-2-P44 med reduksjon 4,73:1, er tilkoblet et propellanlegg av samme merke, type CP-82 med vingediameter på 3300 mm.
Styremaskineriet er en Tenfjord som betjener et Scana Volda ror. Fartøyet er også utrustet med to Brunvoll sidepropellere på 257 kW forut og 330 kW akter.
For elektrisk kraft ombord er det installert to Caterpillar dieselmotorer, type 3412 T hver på 430 kW som er tilkoblet Caterpillar generatorer på 506 kVA. I tillegg kommer en akselgenerator Leroy Somer på 1499 kVA. Smøreoljeleverandør er Castrol. Allweiler har levert pumper, kompressorene er fra Sperre og separatorer fra Alfa Laval og Christen Dale & Co. RSW maskineriet er fra Aquaterm med kapasitet 2x405 kW. Norisol har utført isolasjonsarbeider.
Ventilasjonsanlegget kommer fra Miljø-Teknikk og tankpeileanlegget fra UMAS. Alf Lea & Co Brannvern har utstyrt fartøyet med et CO2 brannslukkingsanlegg og brannvarslingsanlegg er fra Scana Servoteknikk..
Elektronikk
Elektronisk utstyr er installert av Sønnico Installasjon, men rederiet selv har levert Furuno utstyr som er koblet opp av verftet. Alarmsystem er fra Scana Moland. Båten har Furuno radar, ekkolodd, GMDSS og GPS. Sonar er av merke Kaijo, kartsystemet er fra Transas og MaxSea, og autopilot er merke Simrad Robertson. Trålsystemet er fra Scanmar, mens Vingtor er leverandør av intercom anlegget.