«HELØYGUTT»

– aluminiumssjark fra Finnvik Båtbyggeri

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Leif Sivert Heløy, 8188 Nordvernes, overtok 11. april den 35-fots store aluminiumssjarken «Heløygutt» fra Finnvik Båtbyggeri A/S i Kvisvik, som verftets byggenr. 301. Båten er den tiende aluminiumsbåten bygget ved Finnvik, siden båtbyggeriet forlot trebåtbyggingen i 1991.

«Heløygutt»
er prosjektert av Marine Konstruksjoner A/S i Kristiansund i samarbeid med byggeverftet. Den er beregnet for kystfiske med garn, line og juksa. Båten er bygget helt i aluminium og har følgende

hoveddata:

Lengde o.a. 10,65 m
Største bredde4,18 m
Dypgående1,80 m

Arrangement
Båten er bygget etter vanlig sjarkkonsept, med utfallende baug, halvbakk, arbeidsdekk og svakt buet speilhekk. I skarpen under bakken er innredet en to-mannslugar med byssekrok i babordslaget, lasterommet, på 13-14 m3, er plassert midt i båten – og maskineriet akterut.

Nedgang til motorrom er som vanlig arrangert i casing akter på babord side. Casingen er også påbygget galge som fundament for mesanmast. Styrehuset er delvis innfelt i bakkens akterkant, og på babord side av styrehus, på dekksnivå, er arrangert WC/dusj. Bysseovnen er en Pyro P15.

Diverse
Fremdriften besørges av en Perkins/Sabre M185C dieselmotor, som er koblet til et Nogva fast justerbart propellanlegg, via et Nogva AGF 1131 reduksjonsgear med oversetning 4,2:1. Styremaskinen er en Tenfjord. Båten har også en baugpropell fra Sleipner Motorfabrikk AS. Maskinrommet er skumisolert av R&M; Industrier i Molde.

På dekk er montert et 2 tonns spill, garngreieapparat og garnhaler fra Rapp Hydema Syd. Anker og kjetting er fra Erling Haug. Colt Industrier har levert vinduer og lysventiler. Redningsflåten er en Viking fire-manns. Båten er oppmalt med malingssystemer fra Jotun.

Bøifot Installasjon AS har vært ansvarlig for de elektriske installasjonene, mens Oddstøl Elektronikk AS har levert og montert JRC JMA 2253 radar, JRC JFV 700 ekkolodd, Simrad RFC kompass og Simrad Robertson Ap 45 autopilot, Sailor RT 2048 VHF-telefon og antenner fra Comrod.

Verftet opplyser at neste leveranse blir tidlig på høsten.