M/S "EIKØY"

– arbeidsbåt fra BKW-Enge Bruk til Espevær

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Espevær Fiskeoppdrett AS på Espevær i Bømlo kommune fikk 19. november overlevert en 35 fots arbeidsbåt fra BKW-Enge Bruk AS i Valsøyfjord. Verftet har selv stått for konstruksjonen av båten, som har byggenummer 27.

M/S «EIKØY»
er bygget på verftets nye hurtiggående skrogkonsept, og har typebetegnelsen Hydralax 2, bygget i aluminium. Styrehuset er plassert helt forut, og har sitteplass for fire personer. I følge reder er dette en meget god sjøbåt, en uttalelse som bygger på erfaringene fra turen fra verftet og sørover til Espevær, blant annet forbi Stad og over Hustadvika i dårlig novembervær.

Hoveddata:

Lengde o.a. 10,80 m
Bredde4,00 m

Kapasitet for brennolje er på 1000 liter og for ferskvann 300 liter.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består en Nogva Scania DI 9 46M dieselmotor på 352 hk ved 2200 o/min. Motoren er via et Nogva HC 168 reduksjonsgear koblet til et Nogva vripropellanlegg. Styremaskineriet er av type Tenfjord. Båten har en baug-propell på 40 hk av BKW-fabrikat.
Johnson Pump har levert lense- og spylepumper og Wema International AS tankpeileanlegget.

Diverse
På dekk er det montert en to tonns capstan fra Tenfjord Industrier AS og en Palfinger PK 5000 MA kran. Anker og kjetting er fra Erling Haug. Vinduer er levert av Colt Industrier, og til oppmaling av katamaranen er anvendt produkter fra Hempel Ifa Coatings. Lyskaster er av type Norselight, og Geomar har levert lanterner.
Innredningspaneler er fra BOA. Verftet har selv utført elektriske installasjoner med hovedtavle fra O.S. Solhaug. Også de elektroniske installasjonene er utført av verftet. De omfatter blant annet en JRC radar.

Forsikringene er ivaretatt av Bud & Hustad.