M/S "SVELUNGEN"

– arbeidsbåt fra BKW-Enge Bruk til Kyrksæterøra

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

BKW-Enge Bruk AS, Valsøyfjord overleverte en arbeidsbåt til Snekvik Eiendom AS, Kyrksæterøra 30. april. Verftet har selv stått for konstruksjonen av båten som har byggenummer 25. Det er faktisk den syvende båten verftet leverer til dette rederiet.

M/S «SVELUNGEN» er en hurtiggående enskrogs arbeidsbåt, type Hydralax 2 på 30 fot, bygget i aluminium. Båten skal benyttes til å frakte f™r og gjøre annet forefallende arbeid ved oppdrettsanlegg. Styrehuset med pantry er plassert helt forut. Her er det messe med sitteplass for mannskapet.

Hoveddata:

Lengde o.a. 9,33 m
Bredde 3,80 m

Kapasitet for brennolje er på 700 liter.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av en Sisu Marinediesel type 620 DSM, som yter 218 hk ved 2200 o/min. Motoren er via Nogva reduksjonsgear type HC 168, koblet til et Nogva vripropellanlegg. Styremaskineriet er av type Tenfjord. Båten har en baug-propell av BKW-fabrikat.
Johnson Pump har levert lense- og spylepumper og Wema International AS tankpeileanlegget.

Diverse
På dekk er det montert en capstan fra reder. Vinduer er levert av Colt Industrier, og til oppmaling av katamaranen er anvendt produkter fra Hempel Ifa Coatings. Lyskaster er av type Seematz, og Geomar har levert lanterner.
Innredningspaneler er fra BOA. Verftet har utført elektriske installasjoner og selv levert hovedtavle. De elektroniske installasjonene er også utført av verftet, blant annet med radar levert av reder.

Forsikringene er ivaretatt av Bud & Hustad.