M/S «BØHOLMEN»

– ombygget ved Grovfjord Båtbyggeri

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grovfjord Båtbyggeri AS tilbakeleverte 1. februar fiskebåten «Bøholmen» til Robertsen-familien på Snarset, Bø i Vesterålen, etter en omfattende ombygging til ca. en million kroner.

Den 24 meter lange snurrevadbåten er totalt fornyet etter ombyggingen, og er nå blitt en bedre og tryggere arbeidsplass for Snarset-fiskerne. Under ombyggingen ble båten fullstendig ribbet så bare kjøl, spant og garnering sto igjen. Deretter ble båten delt i to, halvdelene dratt fra hverandre og deretter ble det skjøtet inn 2,6 meter ny plank. Samtidig ble det lagt på en plank i dybden, slik at dybde i riss er økt med ca. 200 mm. Deretter ble gammel og ny hud limt. Den gamle krysserhekken som ga dårlig arbeidsplass når nota skulle ombord, er bygget ut til en bred og romslig tverrhekk. Dette ga ytterligere en halvmeters båtlengde.
Båten har også fått nytt rorhus med kombinert bysse og messe, plassert lenger fremme på skroget i forhold til det gamle. Vinduer og lysventiler er levert av Marine Aluminium AS. Det nye hoveddekket er i aluminium, og båten har også fått shelterdekk i aluminium, slik at bløgging og sløying nå kan foregå innomhus.

Mesteparten av det gamle maskineriet, inkludert hovedmotor og gear, er beholdt, men ble overhalt ved Stokmarknes Båtservice. Hovedmotoren er en Caterpillar 3412 på 520 hk. Det eneste nye er to sidepropellere, en forut og en akter, fra Mjosundet Båt og Hydraulikk, slik at notlettbåten nå kan pensjoneres. I den forbindelse ble det også arrangert et nytt maskinrom forut med to nye 220 volts aggregater, der hvor det tidligere var lugarrom under trålbakken. Nå er lugarene kommet akterut, med et romslig og flott toalett og vaskerom. I innredningen er det benyttet Fibo panel på skottene og dører fra Swedoor. Maskinrommet er brannsikret med et Inergen-anlegg fra Flåtens Elektro AS i Svolvær.

Det store rommet har fått tanker for å føre fangsten i bulk, samt nytt vakuumanlegg. Alt elektrisk og hydraulisk utstyr er nytt, og mannskapet har fått ny trålvinsj og Triplex til å hjelpe seg med. Det meste av instrumenteringen i rorhuset er beholdt, men flyttet på, og monteringsarbeidene i den forbindelse ble utført av Johnsen & Co. AS.

Hoveddata

Lengde o.a.23,71 m
Største bredde6,22 m
Dybde i riss3,10 m