M/S «NYMØRE»

– Selfa-sjark til Møre og Romsdal

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggenummer 133 ble overlevert fra Selfa Arctic Trondheim AS til Bodvar Åsbø, Bud den 16. mars. Det er en Selfa Kystsjark 38' bygget i glassfiberarmert polyester, GRP.

Sjarken har levegg i glassfiber og utbygd styrehus. Selfa-kontroll ballastsystem sikrer optimal trim. Båten har el-styring på rekke type FU-35 fra Simrad.
Hoveddata:

Lengde o.a. 11,40 m
Bredde3,60 m
Dypgående1,60 m

Bunkerskapasiteten er 1200 liter og ferskvannskapasiteten 400 liter. Båten er utstyrt for en besetning på to.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva/John Deere dieselmotor, som yter 175 hk v/2400 o/min. 6,8 l., koblet til et Nogva hydraulisk vribart 3-bladet propellanlegg med vingediameter på 950 mm via et Nogva HC-168 reduksjonsgear med PTO. Styremaskinen er et Sleipner fabrikat.

Spyle- og lensepumper er fra Johnson Pump, og tankpeileanlegget er fra Wema International levert av O. S. Solhaug. Motorrommet er brannsikret med et brannslukkingsanlegg fra Ålesund Supply & Service AS og et BX-9A brannvarslingsanlegg fra Autronica.

Diverse
Nybygget er utstyrt med et Haugan 2000 kg garnspill og et NET-OP 600 garngreieapparat. Rapp Hydema Syd har levert etterhaler type HSA-015. Ankerutrustning og fortøyningsutstyr er en Erling Haug leveranse.

Vinduer er fra Colt Industrier og dører fra Libra Plast. Lanterner kommer fra Hellanor og lyskastere Seematz på 250 W fra O. S. Solhaug. Erling Haug har levert en RFD-flåte for fire personer. Malingsfabrikant er som vanlig Reichhold.

Møbler og innredning er utført av verftet selv med innredningspaneler fra Combi Craft, og Byggmester Steinar Jensen har levert innredningsdører. Det er installert en Bristol bysseovn fra Dickinson Norway AS.

Av elektronisk utstyr som er installert, kan nevnes Simrad Robertson autopilot, Anritsu radar fra Simrad, JRC-JFV ekkolodd fra ProNav, Olex satellitt navigator, Sailor VHF, Jotron Tron nødpeilesender, Nokia mobiltelefon fra Nordialog og antenner fra O.S. Solhaug.