M/S «RIG SUPPORTER»

– ombygget ved Liaaen Verft

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Liaaen Verft AS i Ålesund leverte 16. november M/S «Rig Supporter» tilbake til rederiet Silver Holding i Brattvåg etter en ombygging som varte i drøye fem uker. «Rig Supporter» ble i sin tid bygget ved A.M. Liaaen A/S som seismikkskipet «Geco Longva» .

Ombyggingen har bestått i å fjerne en del gammelt seismikkutstyr og bygge om akterskipet. Videre er det installert en ny Kamewa Ulstein tunnelthruster type 150 TV, på 600 kW, samt at det er forberedt for installasjon av en del utstyr for bunnkartlegging. I tillegg har Liaaen Verft AS gjort en del generelle vedlikeholds- og oppgraderingsarbeid på bl.a. skipets kraner og andre innretninger.

Mannskapsavdelingen er også pusset opp for å møte dagens krav til komfort og boligstandard.

Etter ombyggingen ble fartøyet satt inn i tjeneste for C&C; Technologies, Inc. i USA og vil i første omgang operere i Mexico-golfen med kartlegging av havbunnen. Kontrakten har gitt full sysselsetting for verftets 65 ansatte og en del underleverandører i mer enn fem uker.

Daglig leder Lidvar Saure ved Liaaen Verft forteller at de er svært glade for igjen å ha kunnet samarbeide med Silver Holding A/S, som er et av de rederier som verftet også tidligere har jobbet tett sammen med. – Denne båten ble jo også i sin tid bygget ved A.M. Liaaen A/S, i dag Liaaen Verft, legger den fornøyde verftslederen til. Båten var verftets byggenummer 138 og ble levert 28. mai 1982.

Det meste av utstyret som er satt inn, kommer fra lokale leverandører og har derfor gitt ringvirkninger også utover det som omfatter Liaaen Verft A/S. Blant annet har Isowest levert endel nye møbler og ny, rustfri bysseinnredning. De elektriske installasjonene er utført av Alfred Nesset AS.

Ombyggingsarbeidene er prosjektert av Kverndokk & Eldøy.