M/S «SENIORITA»

– Selfa-sjark til Loppa

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selfa Båt Trondheim AS overleverte 9. november sitt byggenummer 137, en 40-fots sjark til Thor-Svein Berg, 9586 Loppa.

Båten skal drives i helårsdrift med passive redskap, fortrinnsvis garn. Fartøyet er godkjent av Sjøfartsdirektoratet med Bankfiske 1-sertifikat. For optimal trim av fartøyet er montert et «Selfa Kontroll»-ballastanlegg hvor fartøyets trim og totalvekt kan styres fra styrehuset. Båten har utbygd styrehus med messe på dekk, samt levegg i glassfiber.
«Seniorita» har følgende
hoveddata:

Lengde12,21m
Bredde3,66 m
Dybde1,60 m
Lasterom15,50 m3

Dieseltanken tar 1800 liter. I tillegg har båten en ekstra dieseltank på 600 liter integrert i kjølen. Vanntanken tar 400 liter.

Maskineri
Båten er utstyrt med en Nogva Deere 8,1 liters motor, som yter 300 hk ved 2.200 o/min. Motoren er montert på gummidempere for å få så lavt støynivå som mulig. På motoren sitter et Nogva HC-168 gear med oversetning 3.1, og med PTO. Propellanlegget er også av Nogva-fabrikat.
Det er innmontert to elektrisk drevne sidepropellere på 10,7 hk fra Sleipner. Spyle- og lensepumpene er av type Johnson Pump, mens tankpeileanlegget er av type Wema International fra O.S. Solhaug. Maskinrommet er brannsikret med et karbondioksid-anlegg fra Aalesund Supply & Service AS. Autronica har levert brannalarm.

Innredning
Båten er innredet med tre køyplasser forut, og har et godt areal med varme dørker overalt. Dusj og toalett er montert i separat rom. Byssen er utstyrt med Pyro P22 ovn. Innredningspanelene er levert av Combi Craft, mens dørene er fra byggmester Steinar Jensen. Vinduene har isolerglass, og er levert av Colt Industrier.

Dekk
På arbeidsdekket er det montert garnspill på 3000 kg fra Industri og Båtutstyr, samt garngreieapparat og etterhaler fra Rapp Hydema Syd.
Erling Haug AS har levert anker, kjetting og fortøyningsutstyr. Båten er utstyrt med lanterner fra Hellanor og lyskaster av type Seematz fra O.S. Solhaug. En fire-manns redningsflåte er levert av Erling Haug AS.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret består blant annet av en Furuno radar, Skipper CS-115 ekkolodd fra Skipper Electronics, to Simrad VHF'er, Simrad Robertson AP-45 autopilot, Telsjark kartplotter og Jotron nødpeilesender. Antenneutrustningen er fra O.S. Solhaug.

Selfa Arctic Trondheim AS skal levere bnr. 140 i januar til Arnleik Isaksen, bnr. 141 i februar til Øystein Jensen og bnr. 142 i februar 2004 til Tor-Johnny Josefsen.