M/S «SKARBAK»

– Selfa-sjark til Straumsjøen

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selfa Båt Trondheim AS overleverte 12. juli sitt byggenummer 136, en 42-fots sjark til Finn Bertram Evensen i Hovden, 8475 Straumsjøen.

Båten skal brukes til garn- og juksafiske. Den har følgende

hoveddata:

Lengde12,69 m
Bredde3,65 m
Dybde1,60 m

Dieselkapasiteten er 1.800 liter, mens vanntanken tar 400 liter. En ekstra dieseltank på 600 liter er integrert i kjølen. Selfa Kontroll Ballastsystem er innmontert i fartøyet, noe som innebærer at båtens forover/akterovertrim, styrbord/babordtrim og totalvekt styres fra et panel i styrehuset. I lasterommet er det montert et langsgående midtskott.

Maskineri
Båten er utstyrt med en MAN D2866 TE 12 liters motor, som yter 280 hk ved 1.800 o/min. På motoren sitter et Mekanor 190 HSX-gear med ett kraftuttak. Propellanlegget er levert av Helseth. Det er innmontert en baugpropell på 15 hk fra Petters Marine Hydraulic AS.

Strømforsyningen besørges av et Yanmar aggregat fra Industri og Marinediesel AS. Spyle- og lensepumpene er av type Johnson Pump, mens tankpeileanlegget er av type Wema International fra O.S. Solhaug. Maskinrommet er brannsikret med et karbondioksid-anlegg fra Aalesund Supply & Service AS. Autronica har levert brannalarm.

Innredning
Båten er innredet med tre køyplasser forut, og har et godt areal med varme dørker overalt. Dusj og toalett er montert i separat rom. Byssen er utstyrt med Dickinson Bristol oljeovn. Innredningspanelene er levert av Combi Craft, mens dørene er fra byggmester Steinar Jensen. Vinduene har isolerglass, og er levert av Colt Industrier.

Dekk
På dekk er det montert et 1000 kg spill fra Industri- og Båtutstyr. Bomvinsjen på 500 kg er fra Petters Marine Hydraulic. Lorentzen har levert et garnspill på 2000 kg, mens Polar Teknikk har forsynt båten med seks juksamaskiner. Erling Haug AS har levert anker, kjetting og fortøyningsutstyr. Fisken oppbevares i Selfa-containere.

Båten er utstyrt med lanterner fra Hellanor. En Viking redningsflåte er levert av Viking Life-Saving Equipment Norge.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret består blant annet av en Simrad radar, JMC ProNav ekkolodd, Furuno sonar fra Oddstøl Elektronikk, Furuno GPS, Sailor VHF, Simrad Robertson autopilot og Navtex værkartskriver. Antenneutrustningen er fra O.S. Solhaug.