M/S «STARFISK»

– arbeidskatamaran fra Ørnli til Hordaland

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Tombre Fiskeanlegg AS, Eikelandsosen i Hordaland, fikk 31. oktober overlevert nybygget M/S «Starfisk» fra Ørnli A/S, Norddyrøy. Arbeidsbåten bygget i aluminium var veftets byggenummer 50.

Fartøyet er konstruert av båtbyggeriet og er bygget som glattdekket katamaran med utfallende baug og symmetrisk deplasementsskrog.
Styrehus er plassert forut og innredet med messekrok for fire personer, samt byssebenk i akterkant. Toalett er innredet med vannklosett og vask og er lokalisert på babord side av styrehus. Tørkerom er på babord side i akterkant av styrehus. Båten har følgende

hoveddata:

Brennoljekapasitet er på 2 x 750 liter og ferskvann på 250 liter.

Lengde o.a. 14,97 m
Bredde6,50 m
Dybde i riss1,80 m
Deplasement lettskip22 tonn

Maskineri

For fremdrift er installert to Sabb Iveco Aifo 8361 SRM32 dieselmotorer, som hver yter 250 hk ved 2200 o/min. Motorene er tilkoplet et propellanlegg fra Helseth, type 3H70-950HS, via Sabb HVP83 reduksjonsgear med oversetning 3,5:1.
Styremaskinen er en Tenfjord. Manøversystem, type Hynautic, er levert av J. Weiberg Gulliksen AS, Ålesund. Lense- og spylepumper er levert av Johnson Pump AS, Oslo, som også har levert defroster og pantrypumpe.

Dekk


En Palfinger hydraulisk marinekran av type PK23080MD på 22,3 tonn/m med to tonns vinsj er levert av Bergen Hydraulic AS og er plassert på styrbord side akter. Capstan med tre tonns trekkraft er levert av Sveiseservice AS, Skudeneshavn og montert på styrbord side aktenfor styrehus. På babord side er det montert en 20 tonns tauevinsj for haling av fortøyningslodd. Denne er av type TV20V og levert av Petters Marine Hydraulic AS i Trondheim.
Anker, kjetting og tauverk er en Erling Haug AS leveranse. Hydraulikkpumpe med komponenter er fra Lautom AS. Colt Industrier AS har levert vinduer, og utvendige dører er fra Nor-Pro AS. En fire-manns redningsflåte, type SeaSava er levert av Erling Haug AS, Trondheim. O.S. Solhaug AS har stått for leveransen av lyskaster type Seematz 500 W, lanterner type Geomar, samt utvendig belysning for øvrig.

Diverse


Innredningspaneler er fra Fibo, byssebenk fra Maritime Møbler AS og bysseovn, type P24 fra Pyro AS, Søvik. Styrestol, type Nor-Sap 800, kommer fra Sørlandets Aluminiumsprodukter AS, Kristiansand. Varmtvannsbereder og kjøleskap er levert av Waeco AS, Sandefjord, og sanitærutstyr kommer fra K. Lund AS, Trondheim. Tudor Sønnak AS, Trondheim har levert batterier.
De elektriske installasjonene er utført av verftet selv og Elektroteam AS, Hamarvik, mens hovedtavle, type SOL 2, er levert av O.S. Solhaug AS. Innvendig belysning, samt tankmålere, er levert av Leif H. Strøm AS, Oslo.

Elektronisk utstyr


er installert av verftet og Argon AS med sistnevnte som leverandør. Dette innbefatter Simrad JRC JMA 2253 radar, Furuno LS-6000 ekkolodd, GPS kartplotter type Simrad CP40, autopilot type Simrad Robertson AP35 og VHF-radio type Sailor RT2048. Kompass kommer fra Carl Faannessen AS, mens CD-radio type Clarion er levert av Bilradiospesialisten AS, Trondheim og mobiltelefon type Teliatel V-125 er levert av Argon AS.

Ørnli AS skal videre levere to 36 fots arbeidsbåter til Midnor Farming AS i mars/april 2002.