M/S «UNNI»

— Selfa-sjark til Kjøpsvik

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selfa Arctic Trondheim AS overleverte byggenummer 134 til Knut Jacobsen, Kjøpsvik 28. februar.

Det dreier seg om en standard 35 fots kystsjark fra Selfa Arctic bygget i glassfiber. Båten har utvendig og innvendig styreposisjon, dørkvarme og defrosteranlegg. Fartøyet er arrangert med Selfa-kontroll ballastsystem som sikrer optimal trim og virker slik at båtens trim forover/akterover, styrbord- og babordtrim og totalvekt, opereres fra et panel i styrehuset.

M/S «UNNI»
Hoveddata:

Lengde o.a. 10,66 m
Bredde3,64 m
Dypgående1,60 m

Brennoljekapasiteten er 1000 liter fordelt på to tanker og ferskvannskapasiteten 400 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva/John Deere dieselmotor 6,8 l., som yter 175 hk v/2400 o/min., koblet til et Nogva hydraulisk vribart 3-bladet propellanlegg med vingediameter på 950 mm via et Nogva HC-168 reduksjonsgear med oversetning 4,2:1 med Power Take Off (PTO). Styremaskinen er en Sleipner.

Spyle- og lensepumper er fra Johnson Pump og tankpeileanlegget fra Wema International levert av O. S. Solhaug. Motorrommet er brannsikret med et anlegg fra Eltek Fire & Safety AS, Bergen.

Diverse
«Unni» er utbygd med styrehus med messe på dekk og er utstyrt for en besetning på to. Vinduer er fra Colt Industrier AS. Garnspill er fra Haugan på 2000 kg, Rapp Hydema Syd har levert garngreieapparat type HGA 005 og etterhaler type HSA 015. Bomvinsj er en Lorentzen leveranse, og på dekk er montert en TMP marinekran fra Meydam AS. Erling Haug AS har levert anker og kjetting samt fortøyningsutstyr.

Libra Plast har utstyrt nybygget med dører, lanterner er fra Hellanor, Oslo og lyskastere Seematz fra O. S. Solhaug. Erling Haug har også levert en RFD-flåte for fire personer. Malingsfabrikant er Reichhold.

Alle dørker har Selfa dørkvarmeanlegg som foruten gratis varme gir et tørt og helsevennlig inneklima. Møbler og innredning er som vanlig i hovedsak utført av verftet selv, men innredningspanelene er fra Combi Craft, og Byggmester Steinar Jensen har levert innredningsdører. Pyro P22 er på plass i byssen.

Elektrisk og elektronisk installatør har vært verftet selv. Her er montert utstyr som Anritsu-Simrad radar, Simrad Robertson autopilot AP35, Skipper ekkolodd fra Skipper Electronics AS, Wesmar sonar fra Skipselektronikk AS, Sailor VHF og antenner fra O.S. Solhaug.