Rederiet Barstein AS i Solund har fått overlevert «Barstein» fra Bredgaard Boats i Danmark.

MS «Barstein»

Det danske verftet Bredgaard Boats har overlevert den 14,99 meter lange og 6,9 meter brede «Barstein» til rederiet Barstein AS i Solund.

Publisert

Fartøyet er en kombinert not- og snurrevadbåt bygget i glassfiber. Kontrakten mellom partene ble kjent i mars 2021, og fartøyet ble sjøsatt i oktober i fjor.

«Barstein» er utstyrt med tre RSW-tanker med en totalkapasitet på 90 m3 som blir avkjølt av mekanisk avkjølt havvann. Det er tre lugarer om bord med plass til et mannskap på fem. Alle lugarene er utstyrt med toalett og bad. Videre er det felles bysse og aircondition om bord.

I tillegg til «Barstein» er Bredgaard i gang med byggingen av to andre fiskefartøy til norske kunder til en totalverdi på 69 millioner danske kroner for de tre prosjektene. Ifølge den danske avisen Folketidende har verftet stor tro på at flere norske kunder vil ønske å bygge hos dem.

- Hvis «Barstein»blir så god, som alle regner med, så tror vi på, ordrene vil fortsette inn i neste år, sier administrerende direktør Michael Jakobsen til avisen.

Utstyr:

«Barstein» er utstyrt med en Nogva Scania hovedmotor som yter 700 hk, i tillegg til en 500 hk generator. Nogva Motorfabrikk har for øvrig også levert vribart propellanlegg og gear.

RSW-systemet er levert av PTG kulde. Vakuumanlegget er fra Önnereds Svets AB. Fabrikken om bord er levert av Latech.

Thrustere forut og akter er levert av PMH. Dører og luker er fra Libra-Plast.

Kraner og hydraulikk er fra Grumsen Equipment. Lotek Danmark har levert brannvarsling- og slukkesystemet om bord. Øvrig redningsutstyr er fra Uni-Safe. Elektronikken om bord er fra Furuno Danmark.

Hoveddata:

Navn: «Barstein»

Verft: Bredgaard Boats

Byggenummer: M-144

Design: Bredgaard Boats

Lengde: 14,99 meter

Bredde: 6,9 meter

MMSI: 257036210

Rederi: Barsten AS

Motor: Nogva Scania 700 hk

Gear: Nogva Motorfabrikk

Propell: Nogva Motorfabrikk

Generator: Nogva Motorfabrikk

Navigasjon & Kommunikasjon: Furuno Danmark

Brannslukningsutstyr: Lotek Danmark

Livbåter: Uni-Safe

Hydraulikk: Grumsen Equipment

Dører og luker: Libra-Plast