M/S «VIKING»

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selfa Arctic Trondheim AS har levert nok en Selfa Speedsjark 30’. Byggenummer 182 M/S «VIKING» ble overtatt av Hans Enoksen, Nordhella, Kårvik 21. desember.

I en prøveordning er det avtalt med Sjøfartsdirektoratet at fartøyet skulle kontrolleres før levering for å fastslå at fartøyet tilfredsstiller reglene fra 15/10-1991.

Rederen skal bruke båten til fiske med line og juksa og skal dessuten drive turistfiske i sommermånedene. Nybåten erstatter hans 25 fots plastsjark som ble solgt gjennom Selfas “Bytt til nytt” system.

Fartøyet er bygget etter norske regler for merkeregistrerte fiskefartøy over seks meter, og krengeprøven og stabilitetsrapporten viser god stabilitet for alle typer konvensjonelt kystfiske.

«Viking» har LK-nummer LK 9826 og fiskerinummer T-122-T og har følgende hoveddata:

Lengde o.a.
9,05 m
Bredde max.
3,42 m

Dekk
Dekkslengde på styrbord side er nesten fem meter, og arealet på akterdekket er 13 m2. Luken til lasterommet er stor nok til at

Båtbyggeriet har selv montert det elektroniske utstyret som er levert av Simrad Marine AS, og som består av Simrad CX 44 radar, GPS/plotter, Simrad EQ 44 ekkolodd, Simrad AP-25 autopilot, Simrad VHF, Nokia 810 mobiltelefon og Olex Explorer kartsystem. Verftet har også montert et 24 V el-anlegg.